Biscuiti cu mac si lamaie

de T I M E A in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 3280 vizualizari

 

Sunt mare iubitoare de biscuiti si fursecuri dar cred ca stiti deja :), asa ca de cand am vazut acesti biscuiti pe pagina Laurei am stiu ca am sa ii fac si eu.
Sa ii faceti si voi si putei jongla si cu ingredientele, adica sa adaugati portocala in loc de lamaie, un pic de nuca sau migdale in aluat.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt 82% grasime
  • 4 linguri indulcitor Green Sugar ( in reteta Laurei o sa vedeti 80 gr zahar pudra la portia cu 125 gr unt)
  • un praf de sare
  • 4 linguri mac
  • 1 plic praf de copt
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • aprox 450 gr faina + 50 gr pentru intins foile
  • Umplutura 1:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 lingura frisca lichida
  • Umplutura 2:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri frisca lichida
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu mac si lamaie:

Mixam intr-un bol untul moale impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi treptat coaja si sucul de lamaie, macul si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce am incorporat cam trei sferturi din faina, lasam deoparte mixerul si framantam cu mana pana incorporam toata faina.

Pe o plansa tapetata cu faina intindem aluatul in foaia de aprox 1.5 cm. Trebuie sa fie destul de groasa pentru ca urmeaza sa fie stampilata. Daca nu folositi stampile ci doar forme diverse puteti intinde foaia mai subtire.

Formele decupate au primit cate o stampila si sunt gata de varat la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 13 minute.

Scoatem biscuitii din cuptor si ii lasam sa se raceasca complet.

Cele doua umpluturi le pregatim pe rand in doua boluri diferite. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi si avem gata umplutura.

Asamblam cate doi biscuiti umplandu-i cu cremele de ciocolata (unele cu ciocolata alba altele cu ciocolata cu lapte sau cum doriti).

Biscuitii ii pastram in cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

T I M E A 1

15.12.2015, 21:39

multumesc

simona72 1

16.12.2015, 09:25

Imi plac tare mult!! am facut ceva biscuiti, am pus stampila si dupa coacere deabia s-a vazut...nu stiu unde am gresit

T I M E A 1

17.12.2015, 21:46

Simona nici la mine nu se vede asa fain ca la cele ale Laurei dar nu consider ca am gresit cu ceva poate are stampila mai buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iaurt cu bucati mari de banane si struguri